Opskrift på brændenældebrød

Brændenældebrød

Brændnældebrød til 4 personer

Ingredienser

  • Brændnældebrød
  • 7 dl brændenældete/-vand
  • 2 dl finthakkede brændenælder (kom dem i spilkogende vand i 3 sekunder, så brænder de ikke læn-gere)
  • 10 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk havsalt
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g valnødder
  • 250 g kogte korn (hirse, quinoa, brune ris, boghvede), afkølet
  • 400 g grahamsmel
  • Ca. 300 g fuldkorns speltmel

Sådan laver du brændnældebrød

  1. Kog 1 liter vand og kom 3 spsk tørrede brændenælder i, og lad det trække. Når vandet er lunkent, kommer du gær, honning og salt i. Kom de hakkede, friske brændenælder i og derefter resten af ingredienserne. Dejen må gerne være lidt våd, hvilket betyder, at du ikke kan ælte den på bordet, men må røre kraftigt rundt i skålen.
  2. Kom dejen i to smurte forme, og lad dem hæve natten over. Bag på ca 180 grader i ca 1 time.