Trin for trin guide croissanter

Trin for trin guide croissanter

Trin for trin guide croissanter

1. Opløs gæren i den lune mælk.

Trin for trin guide croissanter

2. Bland mel og smør i et andet fad, til det ligner brødkrummer.

Trin for trin guide croissanter

3. Tilsæt salt, sukker samt gærblandingen, og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tildækket, men ikke for lunt.

Trin for trin guide croissanter

4. Tag dejen ud på et melet bord, og rul den ud til et rektangel, ca. 40 x 25 cm.

Trin for trin guide croissanter

5. Skær smørret i tynde skiver, og fordel det på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over.

Trin for trin guide croissanter

6. Klap kanten til, og rul dejen forsigtigt ud. Smørret må ikke komme til syne.

Trin for trin guide croissanter

7. Fold dejen igen, og rul den ud til 85 x 25 cm.

Trin for trin guide croissanter

8. Skær dejen i trekanter, ca. 12 styk. Rul dem sammen fra den brede ende, så de formes som croissanter.

Trin for trin guide croissanter

9. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg, og bag på nederste rille ved 225 grader i ca. 20 min.

Nøgleord i denne artikel: croissanter, æg, smør, smørret, dejen, dej, mel, mælk.