Trin for trin guide croissanter

Trin for trin guide croissanter

1. Opløs gæren i den lune mælk.

2. Bland mel og smør i et andet fad, til det ligner brødkrummer.

3. Tilsæt salt, sukker samt gærblandingen, og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tildækket, men ikke for lunt.

4. Tag dejen ud på et melet bord, og rul den ud til et rektangel, ca. 40 x 25 cm.

5. Skær smørret i tynde skiver, og fordel det på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over.

6. Klap kanten til, og rul dejen forsigtigt ud. Smørret må ikke komme til syne.

7. Fold dejen igen, og rul den ud til 85 x 25 cm.

8. Skær dejen i trekanter, ca. 12 styk. Rul dem sammen fra den brede ende, så de formes som croissanter.

9. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg, og bag på nederste rille ved 225 grader i ca. 20 min.

Nøgleord i denne artikel: croissanter, æg, smør, smørret, dejen, dej, mel, mælk.