Opskrift på is

Opskrift på is

Grundopskrift på is til kræmmerhuse med guf

Basen for alle 3 is er en klassisk creme anglaise.

1 stang vanilje

1 l piskefløde

½ l sødmælk

250 g pasteuriserede æggeblommer

250 g sukker.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog herefter korn og stang op sammen med fløde, mælk og halvdelen af sukkeret. Rør æggeblommerne og resten af sukkeret sammen. Når fløden koger, tages den fra blusset. Hæld et par deciliter af den kogende fløde i æggene, og pisk det godt sammen. Hæld æggemassen tilbage i gryden. Leger (lad cremen jævne) nu creme anglaisen ved svag varme. Når den når en temperatur omkring de 65 grader, er den færdig. Tjek om du kan trække en streg på bagsiden af en træ grydeske, uden at cremen løber hurtigt sammen.

Del cremen op i tre beholdere, og køl den ned.

Vaniljeis:

1/3 creme anglaise køres direkte på ismaskine uden anden tilsætning. Har du ikke en ismaskine, skal du røre i isen hver 20 minut til den er frossen.

Jordbæris:

100 g jordbær, friske eller frosne

1 spsk sukker

saft af ½ citron

1 tsk rødbedepulver

1/3 creme anglaise.

Drys sukkeret over jordbærrene og lad dem trække en times tid. Blend herefter bærrene og smag til med citronsaft. Bland creme anglaise og jordbær sammen og juster farven med lidt rødbedepulver. Kør det på ismaskine eller rør i isen hver 20 minut.

Chokoladeis:

50 g mørk chokolade af god kvalitet

50 g blød nougat

1/3 creme anglaise

saft og skal af en økologisk appelsin.

Smelt nougat og chokolade i et vandbad, og fold det sammen med creme anglaise. Smag til med appelsinsaft og fint revet appelsinskal. Kør det på en ismaskine eller rør i isen hver 20 minut.

Nøgleord i denne artikel: Is, jordbæris, chokoladeis, vaniljeis, grundopskrift, creme anglaise , ismaskine.

Fakta