Opskrift på kryddermayonnaise

Opskrift på kryddermayonnaise

Opskrift på kryddermayonnaise:

2 tsk saft af brændt citron

2 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk sennep

1 spsk vand

3-4 dl vindruekerneolie

2 fed knust hvidløg

1 drys Piment d’Espelette (chilipulver)

1 lille håndfuld finthakket persille

salt og peber.

Halvér en citron og læg et stykke stanniol på en varm kogeplade. Placer citronen på stanniolen med skærefladen nedad, og lad den blive gylden – på grænsen til det brændte.

Pres, hvad der svarer til ca. 2 tsk fulde citronsaft ud i en skål. Tilsæt æggeblomme, sennep og vand og pisk det hele rigtig godt sammen. Brug evt. en elpisker. Tilsæt herefter olien i en tynd stråle. Begynd med få dråber ad gangen. Hvis mayonnaisen bliver for tyk, kan den spædes med lidt ekstra vand. Smag til med hvidløg, chili, persille, salt, peber og evt. lidt ekstra citron.

TIP

Når du laver mayonnaise, er det vigtigt at alle ingredienser har samme temperatur. Det mindsker risikoen for, at det skiller.

Nøgleord i denne artikel: citron, kryddermayonnaise, chili, persille, peber, sandwich.