Opskrift: syltede pærer
Syltede pærer
En af Rikkes egne favoritter på tallerkenen er saftige pærer, der er vakuumsyltede. Det lyder kompliceret, men ifølge Rikke er det meget simpelt. Hun bruger den både i salaten, som tilbehør til fisk, desserter og ost eller som en lille snack.
Du skal bruge en håndfuld pærer skåret i både, som du har skrallet samt en aromatisk sukkerlage og en vakuumpose.
Sukkerlagen laver du af:
1 L. 15 procentssukkerlage
10 g dildfrø
10 g fennikelfrø
1 stjerneanis
skal af ½ lime
Sukkerlagen koges op med krydderierne i ca. fem minutter og afkøles. De skrællede pærer vakuumpakkes sammen med den afkølede sukkerlage i ca. 45 min i en vakuumpose (Rikke plejer at købe sine i Kunst og Køkkentøj).
Pærerne er nu klar til brug og tages ud af vacuumposen. Smag til med lidt frisk pærejuice inden servering.
Velbekomme!
Lækkert tilbehør – nemt at lave
Server eventuelt sammen med »ovnbagt fisk i farver
Nøgleord i artiklen: pærer, syltede, opskrift