
Her er opskriften på den lækreste cassoulet
4
Total:4 timer
Ingredienser
- ½ kg hvide bønner, lagt i blød natten over i vand
- 150 g bacon i tern
- 1 gulerod i tern (100 g)
- 2 løg (300 g)
- 2 dåser hakket tomater (800 g)
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk hakket krydderurter (persille og timian)
- vand
- 350 g svinesmåkød
- 1 spsk smør
- 4 hvidløgspølser (eller krydderpølser) (Lav dem selv, eller købhos slagter)
- ½ dåse andeconfit (købes på dåse i supermarkedet)
- salt og peber
- rasp
- friske krydderurter (f.eks. skovsyre, havesyre)
Opskrift: Sådan laver du cassoulet
- Kom de udblødte bønner i en stor gryde sammen med bacon, gulerod, 1 hakket løg, 1 dåse hakkede tomater, 2 fed presset hvidløg og krydderurter. Tilsæt vand, så det står lidt over indholdet, og lad det simre under låg, til bønner er møre.
- Brun svinekød i smør i en gryde, og tilsæt 1 hakket løg og 4 fed presset hvidløg. Steg dem med, til de er klare. Kom 1 dåse hakkede tomater, salt og peber i. Tilsæt vand, så det står lidt over indholdet, og lad det simre under låg i ca. 1 time.
- Brun pølser i smør, og lad dem simre med svinekødet i de sidste 10 min. Kom andelår i gryden.
- Kom alle ingredienser i et ildfast fad, og strø overfladen ganske let med rasp, sæt fadet i ovnen ved 180 grader, og lad det bage i ca. 2 timer.
- Undervejs rører du stegeskorpen´ind i retten nogle gange, og hver gang tilsætter du lidt ny rasp på overfladen. Hvis retten begynder at virke tør, tilsættes lidt bouillon eller vand.
- Servér cassoulet med krydderurter, nybagt brød og evt. grøn salat.
- Opskriften tager 4 timer med i alt 3 timer, hvor retten passer sig selv.
PRØV OGSÅ: Lammerack med panchetta