Opskrift: Kylling a la hvidløg
Det skal du bruge til restaurantchefens opskrift på kylling med hvidløg:
1 kylling på ca. 1,6 kg, gerne økologisk eller fritgående
salt og peber
olivenolie
100 g hvidløg i skiver (ca.35 fed)
5 kviste timian
30 g bredbladet persille
1 flaske hvidvin
Sådan tilbereder du retten:
1. Partér kyllingen i 4 stykker: 2 bryststykker med vinger og 2 lårstykker. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber.
2. Varm lidt olie på en stegepande, brug gerne en af støbejern eller et ildfast fad, og brun kyllingestykkerne på skindsiden.
3. Smid den overskydende olie ud, og vend kyllingestykkerne om på kødsiden på den tørre pande. Tilsæt hvidløg, timian og persille og hæld hvidvinen ved.
4. Sæt det hele i ovnen i 1 time og 20 minutter på 200 grader – hvis du bruger varmluftovn, skal retten dog kun have 1 time. Det bliver mindst lige så lækkert, som hvis du fik det serveret på en restaurant.
Prøv også den lækre opskrift på »marineret kylling.
Eller sæt tænderne i en »sund og djævelsk stærk kylling.
Nøgleord i denne opskrift: Opskrift, kylling, hvidløg, restaurant.