Opskrift: Vegetarkokkens ravioli
De vegetariske ravioli med pistaciepesto er tænkt som en forret. Hvis de skal række til et hovedmåltid, skal mængderne i opskriften fordobles. Det tager lidt tid at lave ravioli, men det er meget hyggeligt, hvis du tager dig tid - og ikke mindst, hvis I er to.
Til 4 personer
Det skal du bruge til opskriften:
Til raviolifyldet
10 soltørrede tomater
200 g ricotta
1 porre
2 spsk olie
100 g små, spæde spinatblade
2 æggeblommer
Salt og peber
50 stk. wontondej
*
1 æggehvide
Til pistaciepestoen
75 g pistacienødder, afskallede, ristede og saltede
4 spsk god olivenolie, mild, evt. græsk
Fintrevet skal fra ½ citron
1 spsk citronsaft
1-2 spsk. appelsinsaft
1 fed hvidløg
Salt og peber
50 g parmesan
Lidt sprøde salatblade
1 håndfuld små rucolablade
1 stor håndfuld basilikumblade eller kørvel
15 semidried tomater
Evt. en håndfuld hele pistacienødder
Sådan tilbereder du ravioli med pistaciepesto:
1.
Skær de soltørrede tomater i små bitte tern, og bland dem med ricotta i en skål. Skær porren i meget tynde skiver, og steg dem i ca. 8 minutter ved svag til jævn varme på panden. Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Bland pandens indhold med ricottablandingen og æggeblommerne. Krydr med salt og peber.
2.
Pensl wontondejpladerne med æggehvide. Læg en skefuld fyld på midten, og læg en wontondejplade over. Tryk godt rundt om fyldet, så dejen klistrer sammen. Drys lidt hvedemel over, så raviolierne ikke klistrer sammen, og læg dem på bagepapir.
3.
Kom pistacienødderne i en minihakker eller blender. Tilsæt resten af ingredienserne til pestoen.
4.
Kog raviolierne i en stor gryde med masser af saltet vand 1-2 minutter. Dryp dem med pesto og drys med parmesanflager, salat, rucola, basilikumblade, tørrede tomater og evt. pistacienødder.
*Wontondej købes i asiatiske butikker fra frostboksen. Det er vigtigt, at det er de små wontondejplader på ca. 8x8 cm, og at det ikke er forårsrulledej.
Prøv også »hjemmelavet ravioli med svampe.
Eller kast dig over en »vegetarisk pastamiddag.
Nøgleord i denne opskrift: Opskrift, vegetarkok, vegetar, ravioli, pistacie, pesto.