Opskrift: Vegetarkokkens ravioli

Opskrift: Vegetarkokkens ravioli

De vegetariske ravioli med pistaciepesto er tænkt som en forret. Hvis de skal række til et hovedmåltid, skal mængderne i opskriften fordobles. Det tager lidt tid at lave ravioli, men det er meget hyggeligt, hvis du tager dig tid - og ikke mindst, hvis I er to.

Til 4 personer

Det skal du bruge til opskriften:

Til raviolifyldet

10 soltørrede tomater

200 g ricotta

1 porre

2 spsk olie

100 g små, spæde spinatblade

2 æggeblommer

Salt og peber

50 stk. wontondej

*

1 æggehvide

Til pistaciepestoen

75 g pistacienødder, afskallede, ristede og saltede

4 spsk god olivenolie, mild, evt. græsk

Fintrevet skal fra ½ citron

1 spsk citronsaft

1-2 spsk. appelsinsaft

1 fed hvidløg

Salt og peber

50 g parmesan

Lidt sprøde salatblade

1 håndfuld små rucolablade

1 stor håndfuld basilikumblade eller kørvel

15 semidried tomater

Evt. en håndfuld hele pistacienødder


Sådan tilbereder du ravioli med pistaciepesto:

1.

Skær de soltørrede tomater i små bitte tern, og bland dem med ricotta i en skål. Skær porren i meget tynde skiver, og steg dem i ca. 8 minutter ved svag til jævn varme på panden. Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Bland pandens indhold med ricottablandingen og æggeblommerne. Krydr med salt og peber.

2.

Pensl wontondejpladerne med æggehvide. Læg en skefuld fyld på midten, og læg en wontondejplade over. Tryk godt rundt om fyldet, så dejen klistrer sammen. Drys lidt hvedemel over, så raviolierne ikke klistrer sammen, og læg dem på bagepapir.

3.

Kom pistacienødderne i en minihakker eller blender. Tilsæt resten af ingredienserne til pestoen.

4.

Kog raviolierne i en stor gryde med masser af saltet vand 1-2 minutter. Dryp dem med pesto og drys med parmesanflager, salat, rucola, basilikumblade, tørrede tomater og evt. pistacienødder.

*Wontondej købes i asiatiske butikker fra frostboksen. Det er vigtigt, at det er de små wontondejplader på ca. 8x8 cm, og at det ikke er forårsrulledej.

Prøv også »hjemmelavet ravioli med svampe.
Eller kast dig over en »vegetarisk pastamiddag.

Nøgleord i denne opskrift: Opskrift, vegetarkok, vegetar, ravioli, pistacie, pesto.

Fakta

Susanne Engelstoft Rasmussens yndlingsret stammer fra hendes bog 'Vidunderlig vegetar'.

Gyldendal, 250 kr.