Blåmuslinger med æbler og jordskokker
SPONSORERET indhold

Blåmuslinger med æbler og jordskokker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Blåmuslinger er sunde og nemme at tilberede, her i skøn forening med sæsonens høst af frugt og rod.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
19. sep. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

2 kg blåmuslinger
1 skalotteløg
1 spsk smør
1 fed hvidløg
2 porrer
2 gulerødder
250 g jordskokker
2 æbler i fine tern
3 dl hvedeøl
½ liter piskefløde
1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du:

Skyl muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet.

Skær skalotteløg, porrer og gulerødder i tern. Opvarm smør i en stor gryde. Svits løget, til det er klart. Kom porretern, gulerodstern og æbletern i gryden. Steg i 5-6 minutter, før du hælder øl i gryden. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter. Hæld fløden i gryden, og krydr med salt og peber. Bring suppen i kog. Tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Kog det hele i 8-10 min. Ryst gryden et par gange. Tjek, at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden sammen med hakket bredbladet persille. Anret muslingerne i skåle med suppen. Servér brød til.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter