Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Blomkålsfritatta
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Blomkålsfritatta

Blomkålsfrittata

Mad i en fart.

4
Print

1 spsk olivenolie
300-350 g blomkålsbuketter
4 æg
2 æggehvider
salt, peber
reven muskatnød
25 g ristede hasselnøddekerner
35 g reven fast fåremælksost, fx manchego
100 g serranoskinke i tynde skiver
krydderurter

Tomatsalsa:
1 udkernet,
finthakket chili
1 lille finthakket rødløg
3-4 udkernede, hakkede tomater
røget salt
1 grov baguette

Sådan gør du: Varm olien i en lille pande, som er stor nok til at rumme den færdige frittata. Rist blomkålsbuketterne heri under omrøring, til de er møre. Pisk æg og æggehvider med salt, peber og reven muskatnød. Hæld æggemassen over blomkålen på panden, drys hasselnødder og ost på, og lad æggemassen stivne ved svag til jævn varme. Stik skinkeskiverne ned i æggemassen, lige før den stivner. Rør alle ingredienser til salsaen sammen, og smag den godt til med salt. Drys frittataen med kryddergrønt, og server med salsa og lun baguette.

● ● Energi pr. person: 580 kcal, fedt 30 %, protein 23 %, kulhydrat 46 %

Se, hvad vi ellers skriver om: Æggekage, Omelet og Aftensmad