GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Bouillabaisse
Foto: Maria Nørregaard Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Frisk og cremet sommerret uden bouillabaissens sædvanlige tyngde.

printer Print
plate 4

1/2 dl jomfruolivenolie
4 store skalotteløg
4 fed hvidløg
1 stor fennikel
5 tomater eller 1 dåse hakkede tomater
6 stængler bladselleri
10 asparges
skal og saft af 1 appelsin
1 l fiskefond (1 fiskebouillonterning til 1 l vand)
1 kg muslinger i skaller
1 dl fløde
600 g rene fileter af f.eks. torsk, havtaske og rødfisk
2 tortillaer

Sådan gør du:

1/ Varm olien op og svits finthakket skalotteløg et par minutter.

2/ Tilsæt hakket hvidløg, fintskåret fennikel, bladselleri og asparges skåret i stykker og de hakkede tomater, og steg ved middelvarme i ca. 5 minutter.

3/ Tilsæt saft og skal af appelsin sammen med fiskefonden, og smag til med salt og peber.

4/ Skyl og skrub muslingerne, læg dem i suppen og lad den småsimre i 20-25 minutter. Tag muslingerne op med en hulske, tilsæt mundrette stykker af fisk og fløde og lad suppen simre videre i 15 minutter.

5/ Tilsæt muslingerne igen lige inden servering.

550 kcal pr. portion

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk

TIP

Pift suppen op med en knivspids safran, som du svitser sammen med løgene.