
Donuts med chokolade og banan
Du kan sagtens selv bage donuts derhjemme - og her får du Ditte Ingemanns opskrift på lækre doughnuts med banan og chokolade, der skal bages i ovnen.
Ingredienser
Dej:
100 g smør
1¼ dl mælk
1¼ dl rørsukker
1 æg
1 dl bananmos
2½ dl mel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ dl kakao
Chokoglasur:
2½ dl flormelis
4 spsk. kakaopulver
4 spsk. sødmælk
kagepynt
Sådan bager du donuts
- Sæt ovnen til 180 gr. Smelt smørret, og pisk det sammen med mælk, rørsukker, æg og moset banan.
- Bland mel, salt, bagepulver og kakao, og pisk i dejen.
- Kom dejen i en sprøjtepose eller en frostpose, og klip hul i enden. Pres dejen ud i doughnutformen. De skal kun fyldes halvt op, da dejen hæver.
- Sæt formene med dej i ovnen, og bag dem ca. 12-15 min., til dejen har sat sig.
- Lad kagerne køle helt af, og glaser dem med chokoladeglasur.
PRØV OGSÅ: Berlinere og doughnuts
Børn elsker at dekorere med glasur og krymmel. Lav gerne små skåle med forskellig slags kagepynt, frysetørrede bær og hakkede nødder. Læg bagepapir under bageristen. Rør glasuren sammen, og kom den op i en skål (med lidt større diameter end kagerne). Dyp hver doughnut i glasuren, og læg dem på risten, så den resterende glasur kan dryppe fra. Pynt med krymmel.
NB Opskriften kræver en doughnutform, som bl.a. kan fås hos frederiksbergkoebmanden.dk el. pandurohobby.dk