Chokolade-braiseret oksespidsbryst med hjemmelavet pesto
Lækker luksusmenu til en lørdag aften – her er nok til hele 12 portioner.
Ingredienser
400 kcal pr portion (200 g kød med 150 g bønner og 2 spsk pesto)
1 oksespidsbryst, ca. 1 ½ kg
10 rosenpeberkorn
10 sorte peberkorn
2 spsk groft salt
25 g smør
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 l mørk chokolade-øl. eller anden mørk øl (2 store flasker)
3 dl vand
pesto:
2 spsk nigellafrø
200 g macadamianødder eller cashewnødder
1 stort bundt persille
1-2 fed hvidløg
4 dl olivenolie
½ tsk karry
½ tsk stødt spidskommen
1 citron, saften herfra
evt lidt tørret chili
50 g parmesan
1 tsk salt
grønne bønner som tilbehør – ca 150 g pr person
Sådan gør du:
1. Til stegen: Knus eller hak peberkornene fint, og gnid oksespidsbrystet ind i peberet og groft salt.
Brun kødet på alle sider i smørret i en stor gryde, tilsæt snittet porre, hakket løg og hvidløg, og lad det svitse lidt med.
2. Hæld chokolade-øl og vand ved, læg låg på, og lad det hele småsimre i 2 timer. Vend kødet løbende, og hæld evt. mere væske ved undervejs. Tag kødet op af gryden, pak det ind i stanniol og lad det hvile i ca. 15 minutter.
3. Rist nødder og nigellafrø til pestoen på en tør pande. Kom det sammen med alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend pestoen til en jævn masse..erver skiver af kød, med grønne bønner og hjemmelavet pesto til vjævn mase...sukker og at det ikke hæver blodsukkeret. Ser vi l
4. Damp bønnerne i lidt vand i en gryde i 2 minutter under låg.
5. Servér skiver af kød med grønne bønner og hjemmelavet pesto til.
Få mere inspiration til lækre slankeretter på ALTfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank