-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt

Citrus-mandel-kage
En vidunderlig, intens konfektafgtig kage uden hvedemel eller smør. Mandlerne gør hele arbejdet i denne klassiske, mellemøstlige kage. Du kan sagtens erstatte med andre citrusfrugter eller blande.
Ingredienser
- TO STORE KAGER
- 2-3 pomeranser og 2 appelsiner eller
- 8 bergamotter
- 12 æg
- 650 g sukker
- 450 g smuttede spanske mandler, smuttet vægt
- 2 spsk rismel
- 1 spsk bagepulver
- Glasur:
- saft af 2 citrusfrugter
- flormelis
Sådan gør du
- Kog citrusfrugterne i vand til de er helt møre. Skær dem over og tag alle kernerne ud – de skal med ud, hver og én. Snasket i midten kører man gennem en sigte, så man er helt sikker. Kom citrussnask, skaller og resten af kageingredienserne i foodprocessor og kør, til det er næsten jævnt. Uden foodprocessor må man male mandlerne gennem en mandelkværn eller i en blender og mose citronerne fuldstændigt på valgfri måde.
- Kom dejen i to smørsmurte springforme. Bag ved 175 °C, til kagen er netop fast.
- Køl af.
- Rør en ret tyk, smørbar glasur af flormelis og citrussaft. Kagen er ikke særligt sød i sig selv, og den er en smule bitter, fordi der bruges hele frugter så sødmen fra et tykt lag glasur er nødvendig og dejlig.
- Hvis man vil, kan man fryse den ene kage eller filme den meget grundigt og komme den i køleskabet, hvor den holder sig i fin form i mindst to uger. Hvis man gemmer den ene kage, skal den først have sin glasur, lige før den skal spises.
- TIP! Det er umagen værd at bage to kager, når du er i gang. De holder nærmest evigt.
PRØV OGSÅ: Tagine med pomerans