
Hybensuppe - opskrift fra Hjemmet
Hybensuppe
Skøn suppe med en klat flødeskum på toppen.
plate
4 personer
Af Sandra Leigh Draznin, Bente Nissen Lundsgaard, Karen Hare og Susanne Engelstoft Rasmussen
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 35 min.
500 g rensede hyben
8 dl vand
150 g sukker
2 spsk. citronsaft
Tilbehør: 2 dl piskefløde
- Skær stilkene af hybenfrugterne, og skær frugterne midtover på tværs. Skrab de hvide kerner ud.
- Kog hybenskallerne i 30 min. i vandet under låg.
- Kom vand og hyben i en foodprocessor, og kør til ensartet konsistens.
- Pres massen gennem en sigte.
- Kom den siede hybenmasse i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft, og lad det koge i 5 min. Smag suppen til.
- Servér den varme suppe med fløde pisket til skum.
Få vores NYHEDSBREV: