Knækbrød opskrift
SPONSORERET indhold

Knækbrød med birkes og sesam

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavet knækbrød smager super godt og er en perfekt madpakke- eller eftermiddagssnack.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
20. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 30 stk. knækbrød

Ingredienser

Knækbrød med birkes og sesam

1,5 dl havregryn
1 dl olie
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
2 dl vand
1½ tsk fint salt
3 dl fuldkornsspeltmel
ca. 1-2 dl hvedemel

Sådan laver du knækbrød med birkes og sesam

1. Bland alle ingredienserne sammen – undtagen hvedemel, og rør eller ælt, indtil dejen er ensartet. Tilsæt hvedemelet ad et par omgange. Det kan variere lidt, hvor meget der skal i, men dejen skal være fast og ensartet i konsistensen uden at være for hård. Tænk på en grov mørdej.

2. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og skær eller tryk den ud i den ønskede form. Drys dem med birkes eller sesam og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 min – bagetiden varierer alt efter, hvor tynde knækbrødene er, så hold øje. Lad dem køle af på en rist, før du begynder at knække dem i mindre stykker. De skal være helt kolde, før de lægges i en lufttæt dåse.