Få opskriften på krydret chokolade-orange-sorbet
SPONSORERET indhold

Krydret chokolade-orange-sorbet

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En mørk og dyb chokoladesmag med et minimum af kalorier. Et hit hos chokoladeelskere.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
28. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

200 g mørk chokolade
50 g Valrhona-kakaopulver
150 g dadler, gerne friske eller medjool
7 dl vand
1 øko-appelsin, saft og skal herfra

Sådan laver du krydret chokolade-orange-sorbet:

Hak chokoladen så fint som muligt, gerne i en blender sammen med kakaopulveret. Udsten og hak dadlerne, og kom i en gryde med vandet. Lad det simre i ca. 5 min, og lad det derefter køle af, før det hældes over den hakkede chokolade og kakaopulveret.

Blend med appelsinsaft og -skal, til massen er helt ensartet. Kør den efterfølgende igennem en si, så eventuelt daddelskind sigtes fra. Frys sorbetmassen i en ismaskine efter anvisningerne. Alternativt fryses sorbeten i ca. 2 timer, hvorefter den blendes på en blender eller foodprocessor. Gentag proceduren efter endnu to timers frys, hvorefter sorbeten får lov at fryse færdig ca. 3-4 timer i fryseren.

Ved at blende undervejs, undgår du, at der dannes for store iskrystaller, og isen bliver hård og flaget, og ikke cremet og blød. Lad isen stå en halv time i køleskabet før servering.

PRØV OGSÅ: Chokoladeis med tofu og romsyltede rosiner