Kyllingefrikassé
SPONSORERET indhold

Kyllingefrikassé

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sund mormor-mad med et orientalsk tvist.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
28. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

8-10 små gulerødder
1 bundt asparges
100 g slikærter
500 g kogte kyllingebryster eller kødet fra en kogt kylling
4 dl hønsebouillon (1 terning til 4 dl kogt vand)
1,5 dl creme fraiche 38%
1-2 spsk majsstivelse (opløst i vand)
salt og peber
1 knsp stødt muskat
1 knsp stødt spidskommen
1 bundt frisk persille eller løvstikke, hakket

Sådan laver du kyllingefrikassé:

1/ Skrab gulerødderne med en urtekniv, skær aspargesene skråt i små stykker, del sukkerærterne på langs og riv kyllingekødet i mindre stykker.

2/ Damp gulerødderne i hønsekødsbouillon i 3-4 minutter, tilsæt kylling, asparges og slikærter, og lad det koge med i ca. 15 minutter.

3/ Tag fyldet op med en hulske og hold det varmt i f.eks. en gryde pakket ind i et håndklæde. Lad suppen småsimre i 15-30 minutter, til den er reduceret til ca. det halve.

4/ Tag den af varmen, før du tilsætter cremefraichen under omrøring og derefter majsstivelsen, så den bliver til en sauce. Tilsæt krydderierne og de friske urter (gem lidt til pynt).

5/ Anret kylling og grøntsager i en dyb tallerken, hæld saucen over. Pynt med urter og friskkværnet peber.

400 kcal pr. person

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter eller GASTRO.dk