Lammesteaks med citron-kikærtemos
Kikærtemosen indeholder godt med protein, og kan sagtens bruges til andre slags kød eller alene i sandwich.
Ingredienser
5 g DDV plante 70 til stegning
85 g lammesteak
salt og peber
100 g persillerod
100 g kikærter (dåse)
1 fed hvidløg
15 g citronolie
skal og saft af 1 citron (økologisk)
salt og peber
frisk mynte
Sådan gør du:
Varm en lille pande op med fedtstoffet. Steg kødet ved høj varme. Det skal have en god stegeskorpe, men stadig være rosa i midten. Krydr med salt og peber. Skræl persilleroden, og skær den i små tern. Kog den mør i usaltet vand. Mos den kogte persillerod med kikærter, presset hvidløg og citronolie (blend det eventuelt i en minihakker). Smag mosen til med reven citronskal og citronsaft samt salt og peber. Anret kødet med mosen og pynt med frisk mynte
Kalorier 446 kcal
Protein 25 g (22 procent)
Kulhydrat 27 g (23 procent)
Fedt 28 g (55 procent)
Kostfibre 10 g
Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes Slankeklub
Tip:
Der kan bruges andre bønner eller ærter i retten, f.eks. butterbeans.