Oksemørbrad med svampesovs, kartoffelroser og rødvinskogte rødløg

Foto: Martin Dyrløv Den lækreste oksemørbrad til nytår.

Oksemørbrad med svampesovs, kartoffelroser og rødvinskogte rødløg

Hvis ikke du er til torsk, så server i stedet en vidunderlig oksemørbrad til nytårsmiddagen. Det meste kan forberedes 1-2 dage før.

Hvis ikke du er til torsk, så server i stedet en vidunderlig oksemørbrad til nytårsmiddagen. Det meste kan forberedes 1-2 dage før.

star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer
plate 4 personer

Kød:

  • 1 stykke afpudset oksemørbrad (800 g)
  • salt og peber
  • ½ spsk. olivenolie + 15 g smør

Kartoffelroser:

  • 75 g smør
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • 1-2 stilke rosmarin

Rødvinskogte rødløg:

  • 6-8 små rødløg
  • 2 dl rødvin
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 2 spsk. muscovadosukker
  • 15 g smør

Svampesovs:

  • 25 g tørrede svampe
  • 5 dl vand
  • 250 g markchampignon
  • 1-2 skalotteløg
  • 15 g smør
  • 1 spsk. mel
  • 1-2 dl piskefløde
  • evt. citronsaft eller vineddike

Sådan gør du:

  1. Kartoffelroser: Smelt smørret, og pensl en muffinform med 12 huller. Skræl kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern. Bland dem med smeltet smør, finthakket rosmarin, salt og peber.
  2. Læg kartoffelskiverne i hullerne; begynd fra yderkanten, og fortsæt til hvert hul er fyldt op. Sæt formen i ovnen ved 200 grader i 45-60 min.
  3. Rødvinskogte rødløg: Del rødløgene på langs, pil skrællen af, og skær rodtrævler af. Læg rødløgene i en gryde med de øvrige ingredienser, og lad dem simre under låg, til de er bløde (ca. 20 min.). Tag rødløgene op, kog væsken ind til ca. ½ dl, og vend dem i igen. Smag til med salt og peber.
  4. Kød: Bind evt. kødet med snor. Krydr med salt og peber, og brun stegen i olie og smør på en varm pande. Læg kødet i en lille bradepande, sæt et stegetermometer i midten af stegen, og sæt det i ovnen ved 200 grader til centrumstemperaturen er 53-55 grader. Tag kødet ud, og lad det hvile tildækket i mindst 15 min.
  5. Svampesovs: Udblød de tørre svampe i vand i mindst 30 min. Tag svampene op, og si væsken. Rens champignoner, og skær dem i kvarter. Pil og hak skalotteløgene. Brun champignonerne i smør på kødpanden.
  6. Tilsæt skalotteløgene, og steg under omrøring, til de bliver bløde. Drys melet over, og vendt godt rundt. Tilsæt de udblødte svampe og væske, og kog sovsen igennem i 5 min. Tilsæt fløde, kog igennem, og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft eller vineddike.
  7. Servering: Skær kødet i halvtykke skiver, og server med kartoffelroser, rødvinskogte rødløg og svampesovs. 
star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu, Oksekød, Aftensmad og Hovedret