Persillerodsslaw

Persillerodsslaw

Denne salat er virkelig god til alt fra fisk til burger. Den er lidt sødere end en klassisk slaw, og der er lidt at bide i. Hvis du bare trænger til at pifte hakkebøffen op, er den også fantastisk til det

2-4

Ingredienser

  • Tilbehør til 2-4 personer
  • Dressing:
  • 100 g skyr
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og peber
  • Salat:
  • 4-500 g persillerødder
  • 2 æbler
  • 2 håndfulde bredbladet persille, groft hakket

Sådan laver du salaten:

  1. Rør skyr med mayonnaise, sennep, honning og smag til med eddike, salt og peber.
  2. Skræl persillerødderne og lav tynde strimler af dem med en tyndskræller eller en julienneskræller. Eller riv dem groft på et rivejern.
  3. Skær æblerne i aflange strimler (julienne) og vend begge dele med dressingen. Smag til igen, måske skal den have mere salt eller mere eddike?
  4. Lad salaten trække 1-2 timer, eller vend den straks med bredbladet persille og servér.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

TIP:

Du kan sagtens bruge en græsk yoghurt 2 % i stedet for skyr