Ingredienser
2 poser Uncle Ben’s® Jasminris
1 lille løg
1 håndfuld rosiner
1 pakke (0,5 g), safran eller 1 tsk gurkemeje
500 g lamme entrecot eller svinekød
Marinade
3 spiseskefulde olivenolie
1 tsk salt og peber
2 teskefulde tørret oregano
½ citron
Tilbehør
3-4 store tomater
½ citron
olivenolie
yoghurt naturel
Sådan gør du
1. Skær kødet til ca. 2 cm store terninger. Hvis du er bruger træspyd, kan de med fordel trække i koldt vand i et stykke tid.
2. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber i en skål til en marinade og læg kødet i skålen. Lad det ligge i cirka 10 minutter.
3. Forvarm ovnen til 250 grader eller tænd en udendørs grill
4. Hak et lille løg og steg det i en gryde.
5. Tilsæt salt og chili.
6. Tilføj derefter en håndfuld rosiner og en pakke safran eller gurkemeje (så risene bliver gul). Bring vandet i kog og tilsæt ris efter anvisningerne på pakken.
7. Sæt kødstykker på spyd.
SE MERE: Stegt kylling & grøntsager
8. Anbring spyddene på en bradepande og steg dem i ovnen (pladen anbringes på toppen af ovnen) eller steg dem på grillen i omkring 20 minutter. Vend kødet efter ca. 10 minutter.
9. Sæt samtidig en gryde med vand i kog. Tilsæt risposerne og safran og lad koge i 10 minutter.
PRØV OGSÅ: Nemme kalorielette risfrikadeller
10. Lav tomat salat ved at skære tomaterne i stykker, tilsæt en knivspids salt og peber, tilsæt presset citron og et strejf af olivenolie.
Servér spyddene med orientalske ris, tomat salat og en klat yoghurt naturel.
Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen
Børnene kan måle ingredienserne af og blande marinaden. Eller de kan vaske grøntsagerne og evt skære disse alt efter alder.