
Foto: Røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
Opskrift på røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
Røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
En ny version af den bornholmske klassiker Sol over Gudhjem.
preparation
Total: 20 minutter
plate
4 Person(er)
Af Mette Helbæk
Ingredienser
4 æg
4 skiver groft rugbrød
400 g sprøde spinatblade
2 bundter radiser
1 rødløg
1 bundt purløg
2 dl creme fraiche
4 røgede sild
Sådan laver du røget sild med rugbrød:
- Kog æggene i 8 min. Pil dem og skær dem over på midten. De skal stadig være smilende.
- Rist rugbrødskiverne i en brødrister og skær dem i tern.
- Skyl spinatblade og radiser grundigt og hak dem groft. Brug også gerne radisernes top. Skær rødløget i tynde ringe. Bland spinat, radiser og rødløg sammen, drys rugbrødstern over og kom æggene på toppen.
- Hak purløget fint, og bland sammen med creme fraichen.
- Servér salaten sammen med røgede sild og en klat creme fraiche ved siden af.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sild, Spinatsalat, Sunde salater, Sund frokost, Sommer, Fisk, Dansk mad, Påskefrokost og Frokost
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: