
Opskrift på røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
Røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
En ny version af den bornholmske klassiker Sol over Gudhjem.
preparation
Total: 20 minutter
plate
4 Person(er)
Af Mette Helbæk
Ingredienser
4 æg
4 skiver groft rugbrød
400 g sprøde spinatblade
2 bundter radiser
1 rødløg
1 bundt purløg
2 dl creme fraiche
4 røgede sild
Sådan laver du røget sild med rugbrød:
- Kog æggene i 8 min. Pil dem og skær dem over på midten. De skal stadig være smilende.
- Rist rugbrødskiverne i en brødrister og skær dem i tern.
- Skyl spinatblade og radiser grundigt og hak dem groft. Brug også gerne radisernes top. Skær rødløget i tynde ringe. Bland spinat, radiser og rødløg sammen, drys rugbrødstern over og kom æggene på toppen.
- Hak purløget fint, og bland sammen med creme fraichen.
- Servér salaten sammen med røgede sild og en klat creme fraiche ved siden af.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sild, Spinatsalat, Sunde salater, Sund frokost, Sommer, Fisk, Dansk mad, Påskefrokost og Frokost
Få vores NYHEDSBREV: