Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
Foto: Line Thit Klein Røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg

Opskrift på røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg

Røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg

En ny version af den bornholmske klassiker Sol over Gudhjem.

20 minutter
Print
4

4 æg
4 skiver groft rugbrød
400 g sprøde spinatblade
2 bundter radiser
1 rødløg
1 bundt purløg
2 dl creme fraiche
4 røgede sild

Sådan laver du røget sild med rugbrød:

Kog æggene i 8 min. Pil dem og skær dem over på midten. De skal stadig være smilende.

Rist rugbrødskiverne i en brødrister og skær dem i tern.

Skyl spinatblade og radiser grundigt og hak dem groft. Brug også gerne radisernes top. Skær rødløget i tynde ringe. Bland spinat, radiser og rødløg sammen, drys rugbrødstern over og kom æggene på toppen.

Hak purløget fint, og bland sammen med creme fraichen.

Servér salaten sammen med røgede sild og en klat creme fraiche ved siden af.

Prøv også tarteletter med høns, perleløg og nye gulerødder