Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sådan laver du fransk croque monsieur
Foto: Ditte Ingemann Sådan laver du fransk croque monsieur

Sådan laver du fransk croque monsieur

Sådan laver du fransk croque monsieur

Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger. Den kan udgøre en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid. Der findes mange måder at tilberede croque'en på, her er min version.

plate 4
printer Print

200 g cremefraiche, 38% (eller mascarpone)
250 g reven gruyereost
1-2 spsk dijonsennep
salt og peber
8 skiver landbrød
4 tykke skiver kogt skinke
25 g smør

servering:
dijonsennep og cornichoner 

Sådan laver du croque monsieur:

Rør cremefraiche, reven ost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen på alle 8 brødskiver.

Læg en skive skinke oven på 4 af brødskiverne. Læg derpå de resterende 4 brødskiver ovenpå skinken med osteblandingen øverst.

Smelt halvdelen af smørret på en pande, og steg 2 af croque monsiuer'erne i et par minutter, til brødets bund er gylden.

Bag croque monsieur'erne i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter, til osten på toppen er smeltet og gylden.

Spis straks med sennep og små cornichoner til.

Kom sandwichene over i et ildfast fad, og steg de næste 2 croque monsieur i resten af smørret. Løft dem over i fadet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sandwich, Fransk mad og Ditte Ingemann