Sådan laver du havtaske med ærter
SPONSORERET indhold

Sådan laver du havtaske med ærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Havtaske og ærter går rigtig fint sammen. Tag hul på sommeren med denne lækre hovedret.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
15. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 kg havtaskehalefilet skåret i "bøffer"
1 spsk smør
1 bundt forårsløg
2 spsk sherry
1 tsk sukker
2 dl fløde
500 g friskbælgede ærter
1 agurk
1 bundt dild

Sådan laver du havtaske med ærter:

Dup fisken tør, og steg den på en hed grillpande, eller grill i 4-5 min. Vend den, og steg den i 2-3 min.

Snit forårsløg fint. Smelt smør på panden, og svits løget i nogle min. Hæld sherry og sukker på panden. Lad alkoholen dampe af. Tilsæt fløden, og kog ind i nogle minutter.

Skræl agurken, og halvér den. Fjern kernerne, og skær den i skiver. Tilsæt agurk og ærter, og varm saucen godt igennem. Servér fisken sammen med ærtesaucen. Pynt med dild lige før servering.

Servér evt. nye kartofler til.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter