Sådan laver du havtaske med ærter
Havtaske og ærter går rigtig fint sammen. Tag hul på sommeren med denne lækre hovedret.
Ingredienser
1 kg havtaskehalefilet skåret i "bøffer"
1 spsk smør
1 bundt forårsløg
2 spsk sherry
1 tsk sukker
2 dl fløde
500 g friskbælgede ærter
1 agurk
1 bundt dild
Sådan laver du havtaske med ærter:
Dup fisken tør, og steg den på en hed grillpande, eller grill i 4-5 min. Vend den, og steg den i 2-3 min.
Snit forårsløg fint. Smelt smør på panden, og svits løget i nogle min. Hæld sherry og sukker på panden. Lad alkoholen dampe af. Tilsæt fløden, og kog ind i nogle minutter.
Skræl agurken, og halvér den. Fjern kernerne, og skær den i skiver. Tilsæt agurk og ærter, og varm saucen godt igennem. Servér fisken sammen med ærtesaucen. Pynt med dild lige før servering.
Servér evt. nye kartofler til.
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
Tip
Skær spåner af en agurk med en grøntsagsskræller. Rul agurkespånen sammen, og skær tynde skiver til pynt oven på fisken.