Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
Torskerogn er noget af det skønneste. Orker du ikke at bakse en salat sammen, så nyd den på ristet rugbrød med lidt mayo og masser af citron.
Ingredienser
300 g frisk torskerogn
salt
evt. et par persille- og dildstilke
en smule mel
olivenolie til stegning
Dressing:
1 lille fed hvidløg
1 tsk dijon
2 spsk hvidvinseddike
salt
½ tsk fintrevet citronskal
1 spsk citronsaft
1 dl mild olivenolie
Salat:
1 fransk frisée
50 g mangold
1 hjertesalat
½ radichiosalat
1 håndfuld dild
citronbåde
Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
Kog rognen i saltet vand gerne tilsat persille og dildstilke. Kog den stille og roligt i 25-40 min, alt efter størrelse. Lad den køle en smule i lagen. Tag den op, og skær den i skiver. Vend dem i en smule mel, og steg dem gyldne i olivenolie. Krydr med salt.
Riv imens hvidløget fint, og rør det med sennep, eddike, salt, citronskal og citronsaft. Pisk olien stille og roligt i til en flot dressing. Smag til. Pluk og skyl imens salater og dild. Vend dem med lidt af dressingen.
Anret salaterne med torskerogn, og servér straks med citronbåde og resten af dressingen til.
Find flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter