Svampesalat opskrift
Foto: Line Thit Klein Svampesalat med polenta

Svampesalat opskrift

Salat: Lun svampesalat med stegt polenta

Skøn lun og mættende salat med svampe og polenta. Svampe er skønne i salater, og her er det østershatte der puttes lune i salaten. Østershatte lever på løvtræer - oftest almindelig bøg. Du kan også dyrke dem i haven ved at pode indkøbt mycelium på eksempelvis en træstub.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

125 g polenta (majsgryn)
½ l vand
1 tsk groft salt + ekstra til svampe
250 g blandet salat
500 g blandede svampe, f.eks. karl johan, kantarel, almindelig rørhat og østershat
1 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
sort peber
1 knsp revet muskatnød
saft fra ½ citron
parmesan

Sådan laver du salaten

  1. Lav polentaen senest 2 timer inden brug – gerne dagen før. Varm vandet op i en tykbundetgryde, til det koger. Tilsæt salt, og hæld polentaen i, mens du pisker ihærdigt – den må ikke klumpe. Skru ned til lav varme, og lad polentaen simre i 30-40 minutter. Smag til med salt og hæld den over i en lille form smurt med olivenolie. Lad polentaen køle helt af. Herefter er den fast, og kan skæres ud i skiver på 1 cm tykkelse.
  2. Rens salat og svampe, og del de store svampe i mindre stykker. Hak hvidløget fint. Varm ca. 1 spsk olie i en meget varm pande, og svits svampene her i. Når de begynder at tage farve efter 5 minutter, tilsættes hvidløg og muskat. Krydr med salt og sort peber. Steg hvidløget med i 2 minutter, og sluk for varmen.
  3. I en anden pande varmes 2 spsk olie. Steg den skivede polenta i olie, til den bliver sprød. Den skal ca. have 5 min. pr. side. Drys polentaen med lidt salt.
  4. Vend salat og svampe sammen med lidt oliveolie og saften fra citronen. Servér med den stegte polenta og groftrevet parmesan over.



star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Svampesalaten kan udvides til en hovedret: Steg kyllingebryster, og servér dem i tykke skiver til salaten, eller servér salaten med en god bøf.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Sunde salater, Italiensk mad, Vegetarisk, Hovedret, Frokost og Tilbehør