Svampesalat opskrift
SPONSORERET indhold

Salat: Lun svampesalat med stegt polenta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn lun og mættende salat med svampe og polenta. Svampe er skønne i salater, og her er det østershatte der puttes lune i salaten. Østershatte lever på løvtræer - oftest almindelig bøg. Du kan også dyrke dem i haven ved at pode indkøbt mycelium på eksempelvis en træstub.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
25. feb. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

125 g polenta (majsgryn)
½ l vand
1 tsk groft salt + ekstra til svampe
250 g blandet salat
500 g blandede svampe, f.eks. karl johan, kantarel, almindelig rørhat og østershat
1 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
sort peber
1 knsp revet muskatnød
saft fra ½ citron
parmesan

Sådan laver du salaten

  1. Lav polentaen senest 2 timer inden brug – gerne dagen før. Varm vandet op i en tykbundetgryde, til det koger. Tilsæt salt, og hæld polentaen i, mens du pisker ihærdigt – den må ikke klumpe. Skru ned til lav varme, og lad polentaen simre i 30-40 minutter. Smag til med salt og hæld den over i en lille form smurt med olivenolie. Lad polentaen køle helt af. Herefter er den fast, og kan skæres ud i skiver på 1 cm tykkelse.
  2. Rens salat og svampe, og del de store svampe i mindre stykker. Hak hvidløget fint. Varm ca. 1 spsk olie i en meget varm pande, og svits svampene her i. Når de begynder at tage farve efter 5 minutter, tilsættes hvidløg og muskat. Krydr med salt og sort peber. Steg hvidløget med i 2 minutter, og sluk for varmen.
  3. I en anden pande varmes 2 spsk olie. Steg den skivede polenta i olie, til den bliver sprød. Den skal ca. have 5 min. pr. side. Drys polentaen med lidt salt.
  4. Vend salat og svampe sammen med lidt oliveolie og saften fra citronen. Servér med den stegte polenta og groftrevet parmesan over.