Sprøde salviefritter
SPONSORERET indhold

Sprøde salviefritter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fritterne er fantastisk tilbehør til alt kalvekød og stegt eller grillet fisk

Af: Camilla Plum Foto: Anne-Li Engstrøm
06. aug. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

40 store salvieblade
olivenolie

Dej:
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 æg
1 dl øl

Sådan laver du salviefritter:

Pisk ingredienserne til dejen sammen, til der ikke er flere klumper. Lad dejen hvile i en halv time. Skyl bladene, og lad dem tørre helt. Varm en lille pande op med 2 cm olivenolie i bunden. Når olien er så varm, at den syder om en tændstik, dypper du bladene enkeltvist i dejen, lader dem dryppe lidt af i nogle sekunder, og steger dem sprøde i olien. Du skal straks proppe dem helt ned i olien.­ En stegepincet er uundværlig til hele processen. Dryp af på køkkenrulle, og spis straks med flagesalt.

Du kan få salvie med ekstra store blade, bredbladet salvie, og den er nemmest at arbejde med, men almindelig salvie kan også bruges.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter