Opskrift på sticks & sushi med fisk og skaldyr
SPONSORERET indhold

Sticks & sushi med fisk og skaldyr

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den færdigkøbte sushi-menu indeholder ca. 1000 kcal. Du sparer over halvdelen af kalorierne ved at prøve denne mindre fedende variant.

Af: Maya Strandkvist
09. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Sticks
120 g laks
120 g hummerhaler, tigerrejer eller kammusling
100-120 g oksemørbrad eller andet oksekød
10 g sesamfrø
1 spsk balsamico
1 lime (skal og saft, brug evt. økologisk)
6 træspyd

Rulle med skaldyr og mango
20 g hvidkål
10 g gulerod
10 g mayonaise
40 g mango
40 g hummerhaler, tigerrejer eller kammusling
lidt wasabipasta

Rulle med spicy laks og avocado
20 g rødkål
20 g avocado
60 g sushilaks eller røget laks
20 g pesto
lidt chilipulver
20 g mango
lidt wasabipasta
evt. lidt frisk koriander
4 stk. rispapir

Tilbehør: 3-4 gulerødder eller 1/2 agurk
lidt syltet ingefær, soja og wasabi

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal

Sådan laver du sticks og sushiruller

Sticks
Skær laksen i grove tern. Fordel den på to spyd.
Sæt hummerhalerne på to spyd.
Skær kødet i grove tern, og fordel stykkerne på to spyd. Vend kødet i sesamfrø, balsamico, limeskal og limesaft.
Drys med salt og peber på alle sticks.
De skal først steges på en pande, når du har lavet makirullerne.

Rispapirruller
Klargør alle ingredienserne til rullerne, inden du laver dem. Snit kåltyperne til fine strimler. Skær gulerod i meget tynde stave. Skær skiver af avocado og mango. Skær strimler af laksen. De må ikke være for tykke.

Fugt et viskestykke og læg det på bordet. Fugt to stykker rispapir under vandhanen ved at holde dem under vandet nogle sekunder. Læg dem ved siden af hinanden på viskestykket. Fyldet skal lægges på midten af rispapiret fra ende til anden. Fordel snittet hvidkål, gulerodsstave, en streg mayoaise på og to mangostykker på hver stykke rispapir. Kom hummerhalerne på, og smør med lidt wasabipasta. Tilsæt evt. frisk koriander. Rul rullerne stramt sammen.

Læg rullen med lukningen nedad. Del rullerne på midten med en skarp kniv.

Klargør de to andre stykker rispapir under vandhanen. Læg dem på viskestykket. Fordel rødkålsstrimlerne, to avocadostykker på hvert papir samt laksestykkerne. Rør pesto sammen med chili og fordel det i de to ruller. Rul dem stramt sammen. Læg rullen med lukningen nedad. Del rullerne på midten med en skarp kniv.

Skær gulerødderne og agurken til stave. Steg spyddene på en pande i lidt olie. Anret menuen på et stort fad. Spis soja, syltet ingefær og wasabipasta til.