SPONSORERET indhold
Tærte med brombær og hyldebærgelé
Denne sensommertærte er lavet med lækkert mascarponefyld og brombær. Tærten er toppet med hyldebærgelé, der både smager herligt og ser smukt ud.
6 personer
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- evt. koldt vand
Fyld:
- 3 æg
- 250 g mascarpone
- 2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g sukker
- 250 g brombær
- 2 dl hyldebærgelé (se nederst på siden)
Tilbehør:
- flødeskum
Sådan gør du:
- Dej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Udrul dejen, og fór en smurt tærteform på 24 cm med dejen.
- Fyld: Pisk æggene sammen med mascarpone, citronskal, vaniljesukker og sukker. For
del det i tærteformen. Skyl og afdryp brombærrene, og fordel dem over. - Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr., til den er gylden. Afkøl tærten.
- Smelt geléen i en lille gryde, og fordel den med en ske over tærten. Stil tærten i køleskab en times tid, til geléen er stivnet.
Hyldebærgelé
3-4 små glas
4 dl ufortyndet hyldebærsaft
1 dl hvidvin
geleringsmiddel til gelé
- Kog hyldebærsaften op sammen med hvidvinen. Følg herefter anvisningen på geleringsmidlet. Skum af.
- Kom geléen i rene og skoldede små glas. Læg et rent klæde over, og køl geléen af.
- Luk glassene til, når geléen er stivnet. Opbevar geléen i køleskab.
Giftige bær
Spis kun kogte, modne hyldebær! Modne hyldebær skal koges 20 min., så kan du roligt spise dem. Spis ikke friske hyldebær, da de kan indeholde blåsyre, som er et giftstof, der kan medføre maveonde. Brug heller ikke grønne hyldebær – heller ikke til at sylte.