Tærte med brombær og hyldebærgelé
SPONSORERET indhold

Tærte med brombær og hyldebærgelé

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne sensommertærte er lavet med lækkert mascarponefyld og brombær. Tærten er toppet med hyldebærgelé, der både smager herligt og ser smukt ud.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
10. sep. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Dej:

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. koldt vand

Fyld:

  • 3 æg
  • 250 g mascarpone
  • 2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g sukker
  • 250 g brombær
  • 2 dl hyldebærgelé (se nederst på siden)

Tilbehør:

  • flødeskum

Sådan gør du:

  1. Dej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Udrul dejen, og fór en smurt tærteform på 24 cm med dejen.
  2. Fyld: Pisk æggene sammen med mascarpone, citronskal, vaniljesukker og sukker. For
    del det i tærteformen. Skyl og afdryp brombærrene, og fordel dem over.
  3. Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr., til den er gylden. Afkøl tærten.
  4. Smelt geléen i en lille gryde, og fordel den med en ske over tærten. Stil tærten i køleskab en times tid, til geléen er stivnet.

Anbefalet til dig