Vegansk bolognese med sorte linser
Foto: Becel

Vegansk bolognese med sorte linser

Denne veganske bolognese er en af vores yndlingsretter og smager bedre end du kan forestille dig! Top med vegansk parmesan og server til familien eller dine gæster. Vi lover, at de ikke vil blive skuffet.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer

2 alm. løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
1 knoldselleri (ca 200 g)
4 dl sorte linser
400 g flåede tomater (1 dåse)
2 terninger grøntsagsbouillon
½ dl ketchup
2 dl rødvin
1 spsk. soja
½ spsk. timian
2 stk. laurbærblade
½ spsk. basilikum
½ spsk. oregano
2 spsk. Becel Flydende
Vegansk pasta fx bønnepasta
Salt og peber

Sådan laver du vegansk bolognese

  1. Start med at hakke løg og hvidløg og riv gulerod og knoldselleri. Opvarm en gryde og steg det hele sammen med linserne i Becel.
  2. Tilsæt flåede tomater, grøntsagsbouillonen, vin og soja. Skru ned for varmen, kom låg på gryden og lad retten simre i ca 30 minutter. Rør jævnligt og fortynd evt. retten med lidt vand.
  3. Kom de tørrede krydderier i gryden efter smag. Smag saucen til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  4. Kog den veganske pasta efter anvisning på pakken. Server med den frisklavede veganske pasta og friskhakket persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegansk mad, Becel, Pastaretter og Hovedret