Franskbrøds opskrift: Verdens bedste brød
SPONSORERET indhold

Franskbrød: Verdens bedste brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejen til dette brød skal ikke æltes, da den lange hævetid får dejen til at udvikle de seje glutentråde som giver et luftigt og sejt brød.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
20. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
1 stort brød | Total: 15 timer, 30 min

Ingredienser

Verdens bedste brød

Du kan sagtens erstatte en tredjedel af den hvide, fine mel med en grovere meltype.

Arbejdstid: 5 – 10 min.
Hævetid: ca. 14 timer
Bagetid: ca. 1 time

1 lille klump gær på størrelse med en ært.
7,5 dl vand
2 spsk salt
200 g durummel
800 g hvedemel

Sådan laver du franskbrød

Rør gær og salt ud i vandet og tilsæt derefter durummel og hvedemel. Rør dejen løseligt sammen, og lad den hæve overdækket i skålen i mindst 12 timer ved stuetemperatur. Form dejen til en "løs" kugle på et meldrysset bord, og lad den hæve yderligere 1 ½ - 2 timer i en meldrysset skål. Tænd ovnene på 250 grader og anbring din støbejernsgryde med låget i ovnen.

Den skal stå i 30 minutter for at blive helt igennem glohed. Lemp nu dejen ned i den varme gryde/stegeso. Drys evt. med lidt mel i bunden for at være helt sikker på brødet ikke sidder fast, sæt låget på med det samme og bag brødet i 45 minutter. Tag derefter låget af og bag brødet yderligere i 15 min eller indtil det er smukt mørkt-gyldent i skorpen. Tag brødet ud af ovnen og vip det ud af gryden og lad det køle af på en rist.