Få opskrifter fra bogen: Spis maven flad
Bogen ”Spis maven flad. Sådan gør du” er en klassiker tilbage fra 2010. Her er de bedste tips.
Skyr med bær og knas
“Til vægttab – morgenmad”
1 person:
3 spsk. crunchy nøddedrys
(se opskriften nedenfor)
1 drys vaniljepulver
250 g skyr
50 g bær (friske eller frosne)
3-5 dråber flydende sødemiddel
Kom skyr i en skål. Rør flydende sødemiddel
og vanilje i og pynt med bær.
Drys med mysli på toppen.
250 kcal pr. person
Crunchy nøddedrys
200 g mandler
150 g cashewnødder
150 g hasselnødder
150 g hørfrø
3 tsk. kanel
80 g Sukrin
Hak nødderne groft. Rist dem et par minutter på en stor tør pande eller i en wok sammen med hørfrø og kanel. Tilsæt Sukrin og bland det hele grundigt. Når Sukrinen er smeltet, hældes nøddeblandingen ud på et stort koldt fad eller et stort stykke bagepapir. Skyl panden under en kold hane med det samme. Når
blandingen er kølet af, kan den opbevares i en lufttæt beholder.
3 spsk. = 100 kcal
Til vægttab – Spis det oven på et halvt bæger fromage frais, skyr eller kvark som morgenmad.
Hønsesalat
2 personer
“Til vægttab – frokost”
150 g kylling (pålæg eller kyllingebryst)
¼ squash
50 g champignon
1 forårsløg eller ½ rødløg
¼ agurk
2 tomater
1 avocado
100 g skyr
20 g mayonnaise
1 knsp. stødt chili
½ tsk. karry
lidt citronsaft
salt, peber
Tilbehør
Spis tomat, agurk og blomkål til.
Hvis du anvender kyllingebryst, så kog det i vand i ca. 30 minutter og lad det køle af. Riv squash og skær champignon i tynde skiver eller tern. Hak løg, agurk, tomat og avocado fint. Skær kylling i små tern/
strimler. Rør alle ingredienser sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
300 kcal pr. person
Varm spinatsalat med tomat og feta
“Til vægttab – som tilbehør til kød til aftensmad”
2 personer
350 g frossen spinat
(eller 1 pakke babyspinat)
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. tamari soya
2 spsk. rapsolie med citronsmag
3 tomater
2 spsk. kapers
½ tsk. spidskommen
lidt salt og peber
50 g fetaost maks. 16 %
40 g hakkede pecannødder
Det er bedst, hvis spinaten er tøet lidt op, inden den bruges, så der kan presses lidt væde ud af den. Hak rødløg og hvidløg og rist dem i soya og olie i 1-2 minutter på en pande. Hak tomaterne i tern. Spinat, tomat og kapers tilføjes og ristes på panden. Smag til med salt, peber og spidskommen.
Serveres med knust feta og hakkedenødder, der er drysset ud over retten, som serveres lun.
300 kcal pr. person
Sprød kylling med mandler
“Til vægttab – sammen med en af bogens salater til aftensmad”
4 personer
50 g mandler
2 spsk. Sukrin strø sukker
½ tsk. karry
1 spsk. rugmel
lidt salt og peber
2 æg
600 g kyllingfilet
2 spsk. flydende Kærgården
Blend mandler, Sukrin, karry, rugmel, salt og peber i en kaffemølle, blender eller nøddehakker til en slags rasp. Læg blandingen i en flad tallerken. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Vend kyllingfileterne i æggene og derefter i ”raspen”, og steg kødet på en pande i fedtstoffet. Kan spises sammen med en af bogens salater.
300 kcal pr. person
Chai-brownies
“Til vægttab – som mellemmåltid”
16 stk.
100 g mandler
75 g sukkerfri mørk chokolade (ca. 75 %)
120 g Perfect Fit (fra Isis)
40 g kakaopulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
2 æg
1 dl rapsolie
1 dl friskbrygget Yogi Choko Chaite
Nødd etopping
70 g mandler
25 g usaltede pistacienødder eller:
70 g Sukrin flormelis
1 spsk. kakaopulver
50 g mandelflager
Blend mandlerne til fint mandelmel, fx i en nøddehakker, foodprocessor eller med en stavblender. Hak chokoladen groft og blend den. Bland mandelmel med chokolade.Hæld blandingen over i en skål og tilsæt Perfect Fit, kakao, bagepulver og vanilje og rør det grundigt sammen. Pisk æggene med et piskeris og rør afkølet chaite og rapsolie i. Bland det og rør forsigtigt dejen igennem. Hæld dejen i
en lille kageform beklædt med bagepapir. Bages ved 160 grader i 20-25 minutter.
Nøddetopping
Variation 1: Hak mandler og usaltede pistacienødder og drys dem ud over kagen efter 5 minutter i ovnen. Variation 2: Lad kagen køle af. Rør en glasur af Sukrin flormelis, 3 spsk. vand og kakaopulver og fordel den på kagen. Drys med mandelflager
100 kcal pr. stk. uden nøddetopping