Få opskrifter fra bogen: Spis maven flad

Få opskrifter fra bogen: Spis maven flad

Bogen ”Spis maven flad. Sådan gør du” er en klassiker tilbage fra 2010. Her er de bedste tips.

Skyr med bær og knas

“Til vægttab – morgenmad”

1 person:

3 spsk. crunchy nøddedrys

(se opskriften nedenfor)

1 drys vaniljepulver

250 g skyr

50 g bær (friske eller frosne)

3-5 dråber flydende sødemiddel

Kom skyr i en skål. Rør flydende sødemiddel

og vanilje i og pynt med bær.

Drys med mysli på toppen.

250 kcal pr. person

Crunchy nøddedrys

200 g mandler

150 g cashewnødder

150 g hasselnødder

150 g hørfrø

3 tsk. kanel

80 g Sukrin

Hak nødderne groft. Rist dem et par minutter på en stor tør pande eller i en wok sammen med hørfrø og kanel. Tilsæt Sukrin og bland det hele grundigt. Når Sukrinen er smeltet, hældes nøddeblandingen ud på et stort koldt fad eller et stort stykke bagepapir. Skyl panden under en kold hane med det samme. Når

blandingen er kølet af, kan den opbevares i en lufttæt beholder.

3 spsk. = 100 kcal

Til vægttab – Spis det oven på et halvt bæger fromage frais, skyr eller kvark som morgenmad.

Hønsesalat

2 personer

“Til vægttab – frokost”

150 g kylling (pålæg eller kyllingebryst)

¼ squash

50 g champignon

1 forårsløg eller ½ rødløg

¼ agurk

2 tomater

1 avocado

100 g skyr

20 g mayonnaise

1 knsp. stødt chili

½ tsk. karry

lidt citronsaft

salt, peber

Tilbehør

Spis tomat, agurk og blomkål til.

Hvis du anvender kyllingebryst, så kog det i vand i ca. 30 minutter og lad det køle af. Riv squash og skær champignon i tynde skiver eller tern. Hak løg, agurk, tomat og avocado fint. Skær kylling i små tern/

strimler. Rør alle ingredienser sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

300 kcal pr. person

Varm spinatsalat med tomat og feta

“Til vægttab – som tilbehør til kød til aftensmad”

2 personer

350 g frossen spinat

(eller 1 pakke babyspinat)

1 rødløg

2 fed hvidløg

1 spsk. tamari soya

2 spsk. rapsolie med citronsmag

3 tomater

2 spsk. kapers

½ tsk. spidskommen

lidt salt og peber

50 g fetaost maks. 16 %

40 g hakkede pecannødder

Det er bedst, hvis spinaten er tøet lidt op, inden den bruges, så der kan presses lidt væde ud af den. Hak rødløg og hvidløg og rist dem i soya og olie i 1-2 minutter på en pande. Hak tomaterne i tern. Spinat, tomat og kapers tilføjes og ristes på panden. Smag til med salt, peber og spidskommen.

Serveres med knust feta og hakkedenødder, der er drysset ud over retten, som serveres lun.

300 kcal pr. person

Sprød kylling med mandler

“Til vægttab – sammen med en af bogens salater til aftensmad”

4 personer

50 g mandler

2 spsk. Sukrin strø sukker

½ tsk. karry

1 spsk. rugmel

lidt salt og peber

2 æg

600 g kyllingfilet

2 spsk. flydende Kærgården

Blend mandler, Sukrin, karry, rugmel, salt og peber i en kaffemølle, blender eller nøddehakker til en slags rasp. Læg blandingen i en flad tallerken. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Vend kyllingfileterne i æggene og derefter i ”raspen”, og steg kødet på en pande i fedtstoffet. Kan spises sammen med en af bogens salater.

300 kcal pr. person

Chai-brownies

“Til vægttab – som mellemmåltid”

16 stk.

100 g mandler

75 g sukkerfri mørk chokolade (ca. 75 %)

120 g Perfect Fit (fra Isis)

40 g kakaopulver

½ tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

2 æg

1 dl rapsolie

1 dl friskbrygget Yogi Choko Chaite

Nødd etopping

70 g mandler

25 g usaltede pistacienødder eller:

70 g Sukrin flormelis

1 spsk. kakaopulver

50 g mandelflager

Blend mandlerne til fint mandelmel, fx i en nøddehakker, foodprocessor eller med en stavblender. Hak chokoladen groft og blend den. Bland mandelmel med chokolade.Hæld blandingen over i en skål og tilsæt Perfect Fit, kakao, bagepulver og vanilje og rør det grundigt sammen. Pisk æggene med et piskeris og rør afkølet chaite og rapsolie i. Bland det og rør forsigtigt dejen igennem. Hæld dejen i

en lille kageform beklædt med bagepapir. Bages ved 160 grader i 20-25 minutter.

Nøddetopping

Variation 1: Hak mandler og usaltede pistacienødder og drys dem ud over kagen efter 5 minutter i ovnen. Variation 2: Lad kagen køle af. Rør en glasur af Sukrin flormelis, 3 spsk. vand og kakaopulver og fordel den på kagen. Drys med mandelflager

Om bogen

I den nye bog af diætisten Charlotte Hartvig og master i træning Majbritt L. Engell får du en grundig indføring i både videnskaben bag kuren, og hvordan du helt praktisk skal gøre. Derudover indeholder bogen 111 opskrifter. Du kan læse mere om Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell på Kost-klinikken-immanuel.dk. „Spis maven flad – Sådan gør du“ udkommer 9. april på Gads Forlag, 229 kr.

100 kcal pr. stk. uden nøddetopping