Orangebraiserede gulerødder med rimmet kammusling og kanel-kvark creme
4
Ingredienser
- Orangebraiserede gulerødder:
- 400 g gulerødder.
- Lage:
- 1 l appelsinjuice
- 1dl sød chillisauce
- 1/2 dl jordnøddeolie
- 50 g revet ingefær
- 1 helt hvidløg, skåret over på midten
- 2 skalotteløg
- 1 chili, skåret i strimler
- 25g salt
- 1/2 dl stødt spidskommen
- 5 stjerneanis
- 1 spsk rosenpeber.
- Kanel-kvarkcreme:
- 100 g kvark, 0,5 %
- 1spsk aromat (et krydderi)
- 1/2 fed revet hvidløg
- 1tsk stødt kanel.
- Rimmet kammusling:
- 200 g friske kammuslinger(eller ca. 2 til hver)
- 5 g fint salt
- 2 g sukker.
Sådan gør du
- Orangebraiserede gulerødder:
- Skræl gulerødderne og kog dem i en lage af lavet på ovenstående.
- Kog gulerødderne ca. 5-6 min, så de stadig er „al dente“.
- Kanel-kvarkcreme:
- Alle ingredienser røres sammen og stilles på køl indtil brug.
- Rimmet kammusling:
- Drys kammuslingerne med fint salt og sukker. Stil dem på køl en times tid. Skær dem i tynde skiver inden servering.
- Pynt + Diverse:
- Hakkede nødder
- rød mangoldsalat.
- Anret som på billedet eller gør det som du selv vil.