Opskrift på orangebraiserede gulerødder med rimmet kammusling og kanel-kvark creme

Orangebraiserede gulerødder med rimmet kammusling og kanel-kvark creme

4

Ingredienser

  • Orangebraiserede gulerødder:
  • 400 g gulerødder.
  • Lage:
  • 1 l appelsinjuice
  • 1dl sød chillisauce
  • 1/2 dl jordnøddeolie
  • 50 g revet ingefær
  • 1 helt hvidløg, skåret over på midten
  • 2 skalotteløg
  • 1 chili, skåret i strimler
  • 25g salt
  • 1/2 dl stødt spidskommen
  • 5 stjerneanis
  • 1 spsk rosenpeber.
  • Kanel-kvarkcreme:
  • 100 g kvark, 0,5 %
  • 1spsk aromat (et krydderi)
  • 1/2 fed revet hvidløg
  • 1tsk stødt kanel.
  • Rimmet kammusling:
  • 200 g friske kammuslinger(eller ca. 2 til hver)
  • 5 g fint salt
  • 2 g sukker.

Sådan gør du

  1. Orangebraiserede gulerødder:
  2. Skræl gulerødderne og kog dem i en lage af lavet på ovenstående. 
  3. Kog gulerødderne ca. 5-6 min, så de stadig er „al dente“.
  4. Kanel-kvarkcreme:
  5. Alle ingredienser røres sammen og stilles på køl indtil brug.
  6. Rimmet kammusling:
  7. Drys kammuslingerne med fint salt og sukker. Stil dem på køl en times tid. Skær dem i tynde skiver inden servering.
  8. Pynt + Diverse:
  9. Hakkede nødder
  10. rød mangoldsalat.
  11. Anret som på billedet eller gør det som du selv vil.