Pankopaneret calamares med remoulade

Pankopaneret calamares med remoulade

Calamares er ofte en udskældt gang gummiarm på turistfælder i syden, men ikke, hvis du tilbereder den selv med gode råvarer og hjemmerørt remoulade.

Hvis du ikke kan få fat i en hel blækspruttekrop, kan frosne (ikke panerede) ringe også bruges – bare tø dem op først, og tør dem godt.

Til 4 pers.

2 æg

300 g pankorasp (eller anden grov rasp)

1 spsk. finthakket bredbladet persille

1 spsk. revet skal af en ubehandlet citron

1 tsk. peber fra kværn

Rapsolie og solsikkeolie til fritering, ca. ½ liter af hver

1 blækspruttekrop (eller ringe fra frost)

Flagesalt

1. Pisk æggene sammen. Bland raspen med persille, citronskal og peber. Bring olien i kog. Den er varm nok, når det bobler omkring enden af en tændstik.

2. Skær blæksprutten i ringe, og dyp ringene i æg og derefter i rasp. Friter i olien, til de er sprøde, ikke for mange ad gangen – højst 4-6 stykker. Tag op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.

3. Drys med flagesalt, og spis med hjemmerørt remoulade og citron.

Hjemmerørt remoulade

4 saltsyltede agurker i tynde skiver

1 spsk. kapers, finthakket

1 spsk. Piccadilly pickles (eller lign. pickles fra glas)

½ spsk. Worchestershire sauce

5 spsk. mayonnaise

5 spsk. cremefraiche

½ tsk. cayennepeber

Et par dråber citron

1 spsk. fint hakket persille

Bland alle ingredienserne sammen til remouladen, og smag til med salt og peber.

Server til de nystegte calamares.

Pankopaneret calamares med remoulade


LÆS OGSÅ: SPICY NUDELSALAT MED REJER