Hvis du ikke kan få fat i en hel blækspruttekrop, kan frosne (ikke panerede) ringe også bruges – bare tø dem op først, og tør dem godt.
Til 4 pers.
2 æg
300 g pankorasp (eller anden grov rasp)
1 spsk. finthakket bredbladet persille
1 spsk. revet skal af en ubehandlet citron
1 tsk. peber fra kværn
Rapsolie og solsikkeolie til fritering, ca. ½ liter af hver
1 blækspruttekrop (eller ringe fra frost)
Flagesalt
Annonse
1. Pisk æggene sammen. Bland raspen med persille, citronskal og peber. Bring olien i kog. Den er varm nok, når det bobler omkring enden af en tændstik.
2. Skær blæksprutten i ringe, og dyp ringene i æg og derefter i rasp. Friter i olien, til de er sprøde, ikke for mange ad gangen – højst 4-6 stykker. Tag op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
3. Drys med flagesalt, og spis med hjemmerørt remoulade og citron.
Hjemmerørt remoulade
4 saltsyltede agurker i tynde skiver
1 spsk. kapers, finthakket
1 spsk. Piccadilly pickles (eller lign. pickles fra glas)
½ spsk. Worchestershire sauce
5 spsk. mayonnaise
5 spsk. cremefraiche
Annonse
½ tsk. cayennepeber
Et par dråber citron
1 spsk. fint hakket persille
Bland alle ingredienserne sammen til remouladen, og smag til med salt og peber.