Pærekage med flødeostecreme

Pærekage med flødeostecreme

Fine små pæretærter med den lækreste creme.

4 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • ca. 200 g butterdej (evt. optøet)
  • lidt mel (til udrulning)
  • 200 g flødeost (naturel)
  • 2-3 spsk flormelis
  • 40 g hasselnøddekerner (hakkede)
  • 4 pærer (modne og bløde eller evt. henkogte)
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 1 spsk sukker
  • Pynt: citronmelisse (eller anden krydderurt)

  1. Rul butterdejen ud i lidt mel i 2-3 mm’s tykkelse og skær den ud i 4 firkanter på ca. 15 x 15 cm.
  2. Rør flødeost medflormelis og nødder ogfordél som en top på de fire stykker dej.
  3. Skræl pærerne og fjern kernehusfra bunden med spidsen af en skrællekniveller et melonjern.Snit pærerne, så de kan blive flade som en vifte. Læg dem på toppenaf creme-toppen.
  4. Fold dejkanten rundt om pærerne og læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Pensl kagerne med det sammenpiskede æg. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min., til bunden er sprød og dejengennembagt.
  5. Servér lun med citronmelisse eller anden krydderurt.