Pæresalat opskrift med blåskimmelost og brøndkarse

Pæresalat med blåskimmelost og brøndkarse

4

Ingredienser

  • 50 g hasselnødder
  • 2 pærer
  • saften af ½ citron
  • saften af ½ mandarin
  • salt og frisk kværnet sort peber
  • 75 g blåskimmelost
  • 1 potte brøndkarse.

Sådan gør du

  1. Hak hasselnødderne groft og rist dem nogle minutter på en tør stegepande, til de bliver let gyldne og begynder at dufte godt. Skær pærerne i kvarte, fjern kernehuset og kassér det. Skær pærestykkerne i tykke skiver og marinér dem med citron og mandarinsaft, salt og sort peber.
  2. Pluk brøndkarsen og vend den sammen med de marinerede pærer og hasselnødderne og anret i en skål eller på et fad.
  3. Del blåskimmelosten i små stykker og drys dem ud over salaten.
  4. Servér denne pæresalat med blåost og brøndkarse som afsluttende salat – inden det søde indslag til din frokost.
  5. Undlad evt. at komme ost i salaten – server i stedet et flot stykke blå ost til hver gæst og en lille skål med pæresalat og godt brød.