Pæresalat med blåskimmelost og brøndkarse
4
Ingredienser
- 50 g hasselnødder
- 2 pærer
- saften af ½ citron
- saften af ½ mandarin
- salt og frisk kværnet sort peber
- 75 g blåskimmelost
- 1 potte brøndkarse.
Sådan gør du
- Hak hasselnødderne groft og rist dem nogle minutter på en tør stegepande, til de bliver let gyldne og begynder at dufte godt. Skær pærerne i kvarte, fjern kernehuset og kassér det. Skær pærestykkerne i tykke skiver og marinér dem med citron og mandarinsaft, salt og sort peber.
- Pluk brøndkarsen og vend den sammen med de marinerede pærer og hasselnødderne og anret i en skål eller på et fad.
- Del blåskimmelosten i små stykker og drys dem ud over salaten.
- Servér denne pæresalat med blåost og brøndkarse som afsluttende salat – inden det søde indslag til din frokost.
- Undlad evt. at komme ost i salaten – server i stedet et flot stykke blå ost til hver gæst og en lille skål med pæresalat og godt brød.