Pasta med pancetta og ærter

Pasta med pancetta og ærter

4

Ingredienser

  • 400 g penne
  • 200 g pancetta eller bacon i små tern
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g ærter
  • 6 spsk hakket persille
  • 100 g frisk revet parmesan
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Kog pastaen i letsaltet vand i 10 minutter.
  2. Steg pancettaen gylden på en tør pande, tilsæt hvidløg og hvidvin og lad det simre i 5 minutter, inden fløden og ærterne tilsættes. Lad det simre i 3 minutter og smag til med salt og peber. Vend penne og persille i saucen og servér straks med parmesan og f.eks. grøn salat.

Pasta opskrift TIP:

Til denne ret kan du bruge frosne ærter. Men det er vigtigt, at de tilsættes til sidst, fordi de hurtigt koger ud og bliver melede.