Pasta med porrer og pocheret æg

Pasta med porrer og pocheret æg

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 250 g champignoner (skiver)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 porrer (fintsnittet)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 200-250 g lang pasta
  • 2 æg
  • ¼ l vand +
  • ½ spsk eddike
  • persille
  • salt og peber

  1. Brun svampene på en pande med olie og tilsætporrer og hvidløg. Steg under omrøring, tilporrerne er bløde (5-8 min.) og krydr med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  3. Sæt en lille sauterpandeeller gryde over med vand og eddike og giv det et opkog. Skru ned, så vandet holder ca. 80 grader. Slå æggene ud i hver sin kop og drys med lidt salt og peber.
  4. Hæld forsigtigt æggenei vandet, ét ad gangen, og hjælp evt. hviden tilat samle sig om blommenmed en træske. Lad æggene pochere i ca. 4 min.
  5. Hæld pastaen i et dørslag og derefter tilbage i den varme gryde. Vend svampe/porreblandingen i og krydr med salt og peber.
  6. Fordel i 2 varme dybe tallerkner og læget afdryppet, pocheret æg på hver portion. Drys med friskhakket persille og friskkværnet sort peber.