Pastaret: Cannelloni med kalvehale-ragout
4
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1½ kg kalvehaler
- ½ spsk friske timianblade
- ½ spsk friske rosmarinblade, hakkede
- 3 stængler bladselleri
- 1½ tsk groft salt
- sort peber
- 2 dåser flåede tomater
- 1 lille dåse tomatkoncentrat
- 1½ dl hvidvin
- 250 g friske pastaplader
- 125 g frisk mozzarella
Sådan laver du pastaretten
- 1. Skræl gulerødder og hak dem, løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor gryde, og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op og læg til side og svits gulerødder, løg og hvidløg sammen i 5 min. ved moderat varme.
- 2. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt krydderurter, bladselleri, 1 tsk. groft salt, godt med sort peber, 1 dåse flåede tomater, tomatkoncentrat og hvidvin. Kom låg på, sænk varmen til det laveste, og lad retten stå og simre, til kødet er mørt – ca. 2½-3 timer. Sluk for varmen, fisk kalvehalerne op, og lad dem køle af, inden du piller kødet fra. Kassér ben og sener, og kom kødet tilbage i sovsen.
- 3. Find et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm. Tag hver pastaplade og kom en tyk stribe fyld på tværs af den korte led. Rul pastaen sammen og læg rullen over i fadet. Fortsæt med resten af pastaen og sovsen. Mos 1 dåse flåede tomater eller brug en stavblender til at blende den groft. Kom salt i, og hæld tomatsovsen over pastarullerne.
- 4. Fordel mozzarellaen over cannellonien, og gratinér det i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.