Pasta opskrift med kalvehale-ragout

Pastaret: Cannelloni med kalvehale-ragout

4

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ kg kalvehaler
  • ½ spsk friske timianblade
  • ½ spsk friske rosmarinblade, hakkede
  • 3 stængler bladselleri
  • 1½ tsk groft salt
  • sort peber
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • 1½ dl hvidvin
  • 250 g friske pastaplader
  • 125 g frisk mozzarella

Sådan laver du pastaretten

  1. 1. Skræl gulerødder og hak dem, løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor gryde, og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op og læg til side og svits gulerødder, løg og hvidløg sammen i 5 min. ved moderat varme.
  2. 2. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt krydderurter, bladselleri, 1 tsk. groft salt, godt med sort peber, 1 dåse flåede tomater, tomatkoncentrat og hvidvin. Kom låg på, sænk varmen til det laveste, og lad retten stå og simre, til kødet er mørt – ca. 2½-3 timer. Sluk for varmen, fisk kalvehalerne op, og lad dem køle af, inden du piller kødet fra. Kassér ben og sener, og kom kødet tilbage i sovsen.
  3. 3. Find et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm. Tag hver pastaplade og kom en tyk stribe fyld på tværs af den korte led. Rul pastaen sammen og læg rullen over i fadet. Fortsæt med resten af pastaen og sovsen. Mos 1 dåse flåede tomater eller brug en stavblender til at blende den groft. Kom salt i, og hæld tomatsovsen over pastarullerne.
  4. 4. Fordel mozzarellaen over cannellonien, og gratinér det i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.

TIP

Du kan også bruge skiver af kalve- eller okseskank (osso buco).