Pastaret: Linguine med muslinger
4
Ingredienser
- 500 g tørret linguine
- salt
- 1 kg venusmuslinger eller hjertemuslinger*
- 1 bananskalotteløg eller 2 alm skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 25 g smør
- 3/4 dl hvidvin
- 1 håndfuld bredbladet persille
- sort peber
Sådan laver du pastaretten
- 1. Sæt en stor gryde over med vand til pastaen. Kom rigeligt med salt i. Kog pastaen al dente.
- 2. Mens pastavandet varmer op, går du muslingerne efter. Dem der er åbne, kasseres – de er døde. Skrub dem godt, og læg dem til side i en si.
- 3. Mens pastaen koger, hakkes løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde eller sauterpande ved middel varme. Kom løgene i, og lad dem snurre, til de bliver klare. Tilsæt hvidløg og rør rundt. Tilsæt så muslinger-ne og hvidvin og kom låg på. Lad muslingerne dampe i 4 minutter, og sluk så for varmen.
- 4. Sigt vandet fra pastaen, og vend den sammen med muslingerne, og den saft de ligger i. Drys med groft-hakket persille og kværn godt med peber over.
- *Venus- og hjertemuslinger er små og milde i smagen. De kan bestilles hos din fiskehandler. Du kan også bruge blåmuslinger.
- TIP:
- Pasta skal koges i godt saltet vand. I Italien har man som hovedregel, at vandet skal være lige så salt som Middelhavet. Kom en god spsk groft salt i vandet – det giver ekstra smag til pastaen.