Pasta opskrift med muslinger

Pastaret: Linguine med muslinger

4

Ingredienser

  • 500 g tørret linguine
  • salt
  • 1 kg venusmuslinger eller hjertemuslinger*
  • 1 bananskalotteløg eller 2 alm skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 3/4 dl hvidvin
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • sort peber

Sådan laver du pastaretten

  1. 1. Sæt en stor gryde over med vand til pastaen. Kom rigeligt med salt i. Kog pastaen al dente.
  2. 2. Mens pastavandet varmer op, går du muslingerne efter. Dem der er åbne, kasseres – de er døde. Skrub dem godt, og læg dem til side i en si.
  3. 3. Mens pastaen koger, hakkes løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde eller sauterpande ved middel varme. Kom løgene i, og lad dem snurre, til de bliver klare. Tilsæt hvidløg og rør rundt. Tilsæt så muslinger-ne og hvidvin og kom låg på. Lad muslingerne dampe i 4 minutter, og sluk så for varmen.
  4. 4. Sigt vandet fra pastaen, og vend den sammen med muslingerne, og den saft de ligger i. Drys med groft-hakket persille og kværn godt med peber over.
  5. *Venus- og hjertemuslinger er små og milde i smagen. De kan bestilles hos din fiskehandler. Du kan også bruge blåmuslinger.
  6. TIP:
  7. Pasta skal koges i godt saltet vand. I Italien har man som hovedregel, at vandet skal være lige så salt som Middelhavet. Kom en god spsk groft salt i vandet – det giver ekstra smag til pastaen.