Perlehønebryst

Perlehønebryst med grillede løg, ærter og grov mos med nye kartofler og løvstikke

Grillet kød som f.eks. perlehønebryst og løg er vidunderlig sommermad —og at servere nypillede ærter som det sprøde og søde drys er ren luksus.

Ingredienser

  • 800 g nye kartofler
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Lidt løvstikke eller persille, hakket
  • 400 g flade italienske løg eller små, nye løg
  • olivenolie
  • lidt frisk timian
  • 4-6 perlehønebryster
  • olivenolie til grillstegning
  • salt og peber
  • 400 g ærter
  • 1½ spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
  • 1 spsk løvstikke, finthakket

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i vand med salt. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne (nye kartofler er lækre og har en tynd skræl, så det er ikke nødvendigt at pille dem).
  2. Mos kartoflerne, og rør dem med smør, olivenolie, salt, peber og løvstikke. Læg låg på, og hold det varmt. Pil løgene, og vend dem med lidt olivenolie og timian.
  3. Grill løgene 12-15 min, til de er møre. Hvis det er større løg, grilles de længere tid ved stille og rolig varme, til de er møre. Krydr med salt og peber.
  4. Pensl kødet med lidt olivenolie, og grill perlehønebrystkødet 7-8 min på hver side, til det er gennemstegt og saftigt, og krydr med salt og peber. Pil ærterne, og marinér dem med citronsaft, olivenolie, peber, skalotteløg og løvstikke.
  5. Anret en skefuld grov kartoffelmos, skiver af perlehøne, grillede løg, og drys med de friske ærter.