Opskrift på vegetarisk pizza

Pizza med et tvist

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    420 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    12 %
  • Kulhydrat:
    58 %

4

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 knsp sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 225-250 g hvedemel
  • evt. lidt friske blade af oregano, rosmarin eller salvie.
  • Sauterede grøntsager:
  • 1 aubergine i tern
  • 1 hakket løg
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 2-3 udkernede, groftsnittede snackpebre
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 ds. cherrytomater
  • salt, peber
  • yderligere krydderurter.
  • Topping:
  • 100 g feta 5% i tern.

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt derefter sukker, salt, olie og hovedparten af melet. Ælt dejen blød og smidig og lad den hæve lunt, tildækket en god halv times tid.
  2. Imens sauteres grøntsagerne i olie, tomaterne hældes ved, og det hele snurrer under omrøring, til grøntsagerne er møre og med konsistens som tyk sauté. Smag til med krydderier og krydderurter.
  3. Ælt dejen igennem igen, del den i fire lige store stykker, der hver rulles ud med diam. 20-22 cm og lægges på plader med bagepapir. Drys evt. lidt friske urter på dejen, der bages gylden og sprød ved 225 grader varmluft i 9-10 minutter.
  4. Servér pizzaerne lune toppet med sauterede grøntsager og ost.