Pizza med et tvist
Næringsindhold
- Energi pr. person:420 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:12 %
- Kulhydrat:58 %
4
Ingredienser
- 15 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 1 knsp sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 225-250 g hvedemel
- evt. lidt friske blade af oregano, rosmarin eller salvie.
- Sauterede grøntsager:
- 1 aubergine i tern
- 1 hakket løg
- 2 hakkede fed hvidløg
- 2-3 udkernede, groftsnittede snackpebre
- 1 spsk olivenolie
- 1 ds. cherrytomater
- salt, peber
- yderligere krydderurter.
- Topping:
- 100 g feta 5% i tern.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt derefter sukker, salt, olie og hovedparten af melet. Ælt dejen blød og smidig og lad den hæve lunt, tildækket en god halv times tid.
- Imens sauteres grøntsagerne i olie, tomaterne hældes ved, og det hele snurrer under omrøring, til grøntsagerne er møre og med konsistens som tyk sauté. Smag til med krydderier og krydderurter.
- Ælt dejen igennem igen, del den i fire lige store stykker, der hver rulles ud med diam. 20-22 cm og lægges på plader med bagepapir. Drys evt. lidt friske urter på dejen, der bages gylden og sprød ved 225 grader varmluft i 9-10 minutter.
- Servér pizzaerne lune toppet med sauterede grøntsager og ost.