Pizza med serrano – kartofler og rucola
3
Ingredienser
- Hjemmelavet pizza er lækker og n20 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 125 g fuldkornshvedemel
- ca. 275 g hvedemel
- 1 fed hvidløg
- ¼ dl olivenolie
- 1 kvist timian
- 100 g cherrytomater
- 100 g kartofler skåret i tynde skiver
- 1 tsk tørret oregano
- salt og peber
- 100 g revet mozzarella
- 100 g serrano-skinke i skiver
- ½ bakke rucola salatem aftensmad sammen med en skøn og sprød salat
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie, fuldkornsmel og rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål og tildæk dejen med et klæde, og sæt den til hævning 1 time på køkkenbordet.
- Hvis du ejer en bagesten, kommes den i ovnen og opvarmes, ellers opvarmes en bageplade i stedet. Del dejen i 3-4 stykker, og rul hver bolle tyndt ud med en kagerulle. Riv et stykke bagepapir passende til pizzaernes størrelse og placér hver pizzabund på et lille stykke bagepapir, og smør alle bundene med hvidløgsolie.
- Halvér tomaterne. Fordel kartoffelskiver og tomater på pizzaerne – krydr med oregano, salt og peber, og kom revet ost herpå.
- Bag pizzaerne ved 225 grader i 10-12 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne. Tag pizzaerne ud af oven, og kom serranoskinke og rucolasalat ovenpå inden servering.