Pizza med skinke, mozzarella og rucola
4
Ingredienser
- 20 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- ca. 400 g hvedemel
- 4-5 spsk god tomatsauce, f.eks fra Il Fornario
- 100 g revet ost
- 1-2 hele mozzarella-kugler i mindre stykker
- 100 g kogt skinke i skiver
- lidt knust chili eller chiliolie
- lidt oregano
- ½ bakke rucola.
Sådan gør du
- Kom gæren i en skål og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie og rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål og tildæk dejen med et klæde. Sæt den til hævning 1 time på køkkenbordet.
- Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen og tænd ovnen på 225 grader.
- Del dejen i 3-4 stykker, og rul hvert stykke tyndt ud med en kagerulle. Riv et stykke bagepapir passende til pizzaernes størrelse ud, og placér hver pizzabund på et stykke bagepapir. Smør alle bundene med tomatsauce og drys med revet ost.
- Bag pizzaerne ved 225 grader i 5-7 min., til osten er gylden. Kom mozzarella-skiver og skinke herpå og bag fortsat pizzaerne i 5 min. til den er sprød i kanten. Tag pizzaerne ud af oven, kom lidt knust chili og oregano herpå og drys med en godt håndfuld rucolasalat inden servering.
- Tid: 20 min. + 1 times hævetid for pizzadejen