Opskrift på pizza med svampe, mozzarella og rucola

Pizza med svampe, mozzarella og rucola

3

Total:1 time

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • ca. 275 g hvedemel
  • 1 dl tomatsauce, f.eks fra Il Fornaio (fås i Superbest, Kvickly, Superbrugsen) eller en af anden god kvalitet
  • 75 g champignon, skåret i skiver
  • 100-150 g hel mozzarella, skåret i skiver
  • lidt tørret oregano
  • salt og peber
  • 1 håndfuld rucola salat
  • ½ dl parmesan, groft høvlet.

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie, fuldkornsmel og rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Drys mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål og tildæk med et klæde, og sæt den til hævning 40 min. på køkkenbordet.
  2. Hvis du ejer en bagesten, kommes den i ovnen og opvarmes, ellers opvarmes en bageplade i stedet. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke tyndt ud med en kagerulle. Riv et stykke bagepapir passende til pizzaernes størrelse og placér hver pizzabund på et lille stykke bagepapir.
  3. Smør pizzabundene med et tyndt lag tomatsauce og kom svampe og mozzarella herpå. Krydr med oregano, salt og peber. Bag pizzaerne ved 225 grader i 10 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne. Tag pizzaerne ud af oven og kom rucolasalat og parmesan ovenpå inden servering.