Pizza med svampe, mozzarella og rucola
3
Total:1 time
Ingredienser
- 20 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 125 g fuldkornshvedemel
- ca. 275 g hvedemel
- 1 dl tomatsauce, f.eks fra Il Fornaio (fås i Superbest, Kvickly, Superbrugsen) eller en af anden god kvalitet
- 75 g champignon, skåret i skiver
- 100-150 g hel mozzarella, skåret i skiver
- lidt tørret oregano
- salt og peber
- 1 håndfuld rucola salat
- ½ dl parmesan, groft høvlet.
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie, fuldkornsmel og rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Drys mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål og tildæk med et klæde, og sæt den til hævning 40 min. på køkkenbordet.
- Hvis du ejer en bagesten, kommes den i ovnen og opvarmes, ellers opvarmes en bageplade i stedet. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke tyndt ud med en kagerulle. Riv et stykke bagepapir passende til pizzaernes størrelse og placér hver pizzabund på et lille stykke bagepapir.
- Smør pizzabundene med et tyndt lag tomatsauce og kom svampe og mozzarella herpå. Krydr med oregano, salt og peber. Bag pizzaerne ved 225 grader i 10 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne. Tag pizzaerne ud af oven og kom rucolasalat og parmesan ovenpå inden servering.