Pizzabunde

Pizzabunde

Med færdige pizza-bunde i fryseren er det nemt at bage sin egen pizza. Brug en rest kødsovs eller smør bundenemed (færdigkøbt) tomatsovs eller pesto. Top op med rå eller tilberedte grønsager, kogte kartofler, fintsnittetpølse eller skinke, ansjoser eller frisk ellerkonserveret fisk, og slut af med revet ost.

(8-12 bunde)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 50 g gær
  • 8 dl lunkent vand
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 tsk salt
  • 1200 g italiensk mel (evt. op til halvdelen fuldkornsmel)

  1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen 5 min. og lad den hæve ca. 1 time.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8-12 lige store stykker. Form dem til kugler og rul dem tyndtud. Læg dem på enplade med bagepapir imellem og frys dem. Pak dem derefter i fryseposer.
  3. Tag de ønskede pizzabundeud af fryseren og læg dem på bageplader med bagepapir. Fordél fyld og ost på dem ogbag dem i en meget varm ovn (250 grader) 12-15 min.