Fettuccine med jordskokcreme og bacon
Er du vild med jordskokker, så prøv denne skønne fettuccine med creme af jordskokker. Den er en af vores absolutte pastafavoritter og stærkt vanedannende.
Indkøbsliste:
Grønt:
200 g rosenkål
500 g jordskokker
1 potte frisk timian
Kolonial:
300 g pasta penne
300 g fettuccine
1 stykke parmesanost
1 pose valnødder, 150 g
1 brød
Kølevarer:
1 dl piskefløde
Kød:
150 g bacon i tern
Basislager:
hvidvinseddike
olivenolie
dijonsennep
sukker
salt
peber
grønsagsbouillon
Tid: ca. 20 minutter plus bagetid.
(4 pers.)
500 g jordskokker
150 g bacon i tern
1 dl piskefløde
1 dl grønsagsbouillon
salt og peber
300 g fettuccine
75 g parmesanost
1 potte frisk timian
Tilbehør: Brød.
1.
Skyl jordskokkerne, tør dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir – de skal ikke skrælles. Bag jordskokkerne i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er møre.
2.
Steg baconternene sprøde på en tør pande, og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
3.
Halver de bagte jordskokker, skrab ‘kødet’ ud med en ske, og kom det i en blender. Tilsæt fløde og bouillon, og kør, til det har en cremet konsistens. Smag jordskokcremen til med salt og peber.
4.
Kog pastaen som angivet på emballagen, og lad den dryppe af. Riv parmesanosten fint. Vend pastaen med jordskokcreme og parmesanost. Server med bacondrys, frisk timian og brød.