Porre vinaigrette
Prøv at udskifte porrer med dampede asparges eller letkogte skorzonerrødder.
Ingredienser
- 25 g snittede skalotteløg
- 1 spsk kapers
- 2 spsk snittede krydderurter estragon, persille, kørvel etc.)
- 1 spsk vineddike
- 3 tsk olivenolie
- salt & peber
- 2 hårdkogte æg
- 125 g rensede, små fine porrer
- 30 g flute
- Snit skalotteløget meget fint. Bland med kapers, krydderurter, eddike og olie.
- Dressingen smages til med salt og peber. Hård-kogte æg hakkes og vendes i dressingen.
- Porrerne dampes i lidt kogende, letsaltet vand i tre til fire minutter.
- Vandet hældes fra, og porrerne lægges på en tallerken. Dressing og æg hældes over porrerne.
- Retten serveres lun eller kold med flute til.