Pynt af kager og overraskelser i brød
Rosiner
Er lækkert i fødselsdagsboller, der er lavet af en blød dej med mælk og smør og æg. Det er også godt i gulerodskager og krydderkager. Rosiner giver dit bagværk en sødme og er perfekt, hvis du vil gøre din kage mere fugtig og svampet. Tørrede bær er et lækkert alternativ til rosiner.
Kardemomme
Folk savner tit lidt smag og kant i helt almindelige hvedeboller. Ved at putte lidt kardemomme i dejen, får bollerne en rigtig fin smag.
Konditorcreme
Lav en rigtig kagecreme fra bunden med fløde, mælk, vanilje og maizena. Du kan putte det indeni vandbakkelser, eller du kan skære din chokoladekage halvt over og putte cremen i mellem de to lag. Det er guf!
Nødder
Du kan putte alverdens ting i din dej – prøv pinjekerne, mandler eller alverdens andre nødder. For at give en kage en fast base kan du salte og riste nogle mandler. Blend dem, så det bliver som saltet peanutbutter, og miks det for eksempel med mælkechokolade. Så får du en fast bund med sødme og salthed, som du kan bygge kagen ovenpå.
Friske bær
Det giver en delikat rød tråd i en lagkage med frugtmousse at pynte kagen med friske bær. Blåbær, hindbær og brombær er bare et lille udpluk. Du kan også putte det i muffins eller lægge det ved siden af en skive chokoladekage med vaniljeis.
Vilde urter
Giv din kage et anderledes og sundt udtryk ved at pynte med vilde urter. Fuglegræs, skovmærke, spansk kørvel er for eksempel alle urter, du kan finde i de danske skove. Glasér din kage i mørk chokolade og lav en fin, grøn kontrast med urterne.
Glasur
Glasur behøver ikke at blive lavet af flormelis og vand. Pep den op ved at erstattet vandet med noget andet. Det kan være alt fra citronsaft, økologisk hyldeblomstsaft til de saftige rester fra nogle frosne hindbær.
Nøgleord i denne artikel: Kager, muffins, pynt, brød, overraskelser, glasur, urter, bær, nødder, konditorcreme, kardemomme, roser, lagkage, chokoladekage, økologisk, citronsaft, chokolade, blårbær, hindbær, brombær, kørvel.